Beata Bishop 1973-ban részt vett a londoni Centre for Transpersonal Psychology megalapításában, és aktív szerepet játszott a Transzperszonális Workshop (TPW) sorozat felépítésében. A Barbara Somers és Ian Gordon-Brown vezette Központ képzési anyaga szolgált alapjául az Ursus Librinél 2007-ben megjelent „A gyógyító utazás – Transzperszonális pszichoterápia” című könyvnek. Beata Bishop mind az angol, mind a magyar kiadásban is közreműködött.

Beátát Ian Gordon-Brown kérte fel arra, hogy személyes közreműködésével segítse a transzperszonális workshop-ok magyarországi meghonosítását. Beata átdolgozta a TPW 1-4 sorozat anyagát, ezen kívül az évek során további öt TPW anyagot dolgozott ki – többek között olyan témákban, mint például a pszichoszomatika, a Belső Gyermek gyógyítása, a „tánc az árnyékkal”.

A magyarországi TPW munka kezdetéről így ír Beáta: „Mivel állandó otthont akartam biztosítani a sorozatnak, és különben is együttműködtem az Egészségforrás Alapítvánnyal, úgy döntöttem, hogy az EFA-n keresztül fogom terjeszteni, előadni mindazt, ami számomra a transzperszonális pszichológiát jelenti. Ian annak idején azt is kikötötte, hogy személyesen ismerjem meg és képezzem ki azokat a csoportvezetőket Magyarországon, akik majd TPW csoportokat vezethetnek.”

A rendszerváltás idején a transzperszonális pszichológia tanításai még szinte búvópatakként terjedtek. Az Egészségforrás Alapítvány köreibe tartozó emberek megtapasztalták azt az erőt, amit egy-egy tréning jelentett, és azután ők adták szájról szájra a hírét.