Az EFA társintézményeit az azonos célkitűzés, a hasonló szemléleti keret kapcsolja össze. Valamint azok az emberek, akik a saját személyes céljaikon túlmutatva szeretnének valami többet tenni embertársaikért.

Partnereink

Tűzmadár Alapítvány – Rákbetegek és hozzátartozóik pszichoszociális rehabilitációjáért

Hazánkban a rákban megbetegedettek száma folyamatosan emelkedik. A betegség hosszan tartó krónikus folyamat, a gyógyítás okozta fizikai terhek pedig nehezítik a betegek pszichoszociális egyensúlyának megőrzését. Kutatások bizonyítják, hogy a helyes életmóddal (megfelelő táplálkozás, dohányzás mellőzése, alkoholfogyasztás minimalizálása, testmozgás, a stressz kezelése) sokat tehetnénk a rákbetegség kialakulásának megakadályozásáért, már kialakult betegség esetén a kiújulás, áttétképződés csökkentéséért, az életkilátások javításáért. Alapítványunk komplex, integratív és holisztikus módon közelít a gyógyulási folyamathoz, hangsúlyt helyezve a test- és lélek rehabilitációjára egyaránt. Az egyéni konzultációk, a csoportos tanfolyamokon elsajátítható elvek, és technikák mind-mind a gyógyulási folyamatot, az egyensúly megtartását, a felépülést, az egészség megőrzését segítik. Az együttes munka sikerességét biztosítja a sokrétű megközelítést lehetővé tevő, elkötelezett szakembergárda: onkológus szakorvos, pszichológus, szociális munkás, gyógytornász, dietetikus (a betegek helyes táplálkozásáról gondoskodó szakember) életmód-tanácsadó; valamint a mindig az adott személyre koncentráló, egyéni boldogulást szolgáló módszertani lehetőségek tárháza.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! - Társadalmi Alapítvány

“A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány

Alapítványunk 1985-ben jött létre, mint az első közadakozásból alakult magyar rákellenes civil szervezet, melynek közel 20 évig volt szakmai vezetője, majd haláláig tiszteletbeli elnöke prof. Dr. Eckhardt Sándor onkológus orvos, az Országos Onkológiai Intézet korábbi igazgatója.

Programjaink, kiadványaink a rákellenes egészségmegőrzést, a daganatos betegségben érintettek és hozzátartozóik életminőségének javítását szolgálják. Büszkék vagyunk rá, hogy mi alkottuk meg az ismert egészségvirág szimbólumot. A virág elemeivel, a 12 szirommal pozitív jelképet hoztunk létre, amelyben egyszerre van jelen mindaz, ami az egészség megőrzéséhez, illetve a betegségből való gyógyuláshoz nélkülözhetetlen.

Könnyek helyett… tarts velünk szűréseinken! címmel prevenciót népszerűsítő szűrőbuszos programsorozatot indítottunk útjára szájüregi- és bőrrák szűréssel, kiegészítve egyéb szolgáltatásokkal, komplementer terápiákkal, reformétel főzéssel-kóstolóval.

Életigenlők elnevezéssel működtetjük hiánypótló, szemléletformáló médiaportálunkat. Tematikus tartalomszolgáltatóként rákellenes életmódváltást motiváló multimédiás felület hasznos információkkal, rovatokkal, Főzz velünk, reformul! webTV sorozattal, melynek adásai az utómunkákat követően kerülnek a saját csatornás felületről az eletigenlok.hu portálon is sugárzásra. Onkorádiónk 2 műsorral működik, ALMAMATA címmel gyerekrádió műsort is indítottunk. Az Életigenlők rákellenes életmódmagazin nyomtatott formában is elérhető, évente 4 alkalommal.

Kheiron központ logo

Kheiron Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ

Kheiron kentaur a sebzett gyógyító. Isteni minőségében halhatatlan, tanítója és orvosa a hősöknek, és egyúttal a gyógyítás istenének, Aszklépiosznak is. Az ő alakját választottuk jelképül, egy olyan korszakban, melyben kettős feladattal birkóznak sokan: úgy gyógyulni, hogy közben feladatainkat, kötelezettségeinket is el kell látni. Úgy is mondhatjuk, Kheiron a békés harcos segítője, aki a szeretet útján járva száll szembe a félelemmel, az igazságtalansággal.
A Kheiron központ ezeket a mitológiai és filozófiai gondolatokat, a távlati célokat a mindennapi életben segíti megvalósítani. A transzperszonális pszichológia és pszichoterápia eszközeivel lehetőséget nyújt az önismeret elmélyítéséhez, és az önismeret segítségével a testi lelki gyógyuláshoz és az önmegvalósításhoz.
Központunkban jelentkezni lehet egyéni és csoportos pszichoterápiára és konzultációra személyes, párkapcsolati és munkahelyi konfliktusokban. Bizonyos problémákban, pl. a spirituális krízisekben különösen fontos lehet transzperszonális képzettségű kollégáink szakértelme.
A transzperszonális pszichológia oktatóbázisa is a Kheiron központ. Várjuk pszichológus és pszichoterapeuta kollégák érdeklődését képzéseinken. A tanácsadók, orvosok, tanárok és más segítő foglalkozásúak számára is tartunk komplex képzéseket, ahol a tp pszichológia elméleti oktatása mellett a készségek fejlesztésére, a gyakorlati munkára helyezzük a hangsúlyt. Nemzetközi kapcsolataink révén rendszeresen sor kerül külföldi terapeuták meghívására is.

Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület logoja

SZOMATO

A Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület azért alakult meg, hogy megismertesse a szakmai és laikus közönséggel ezt a Magyarországon kevésbé képviselt irányzatot, továbbá megteremtse az intézményes kereteket a szomato-pszichoterápiák alkalmazásához és szomato-pszichoterápiás szakemberek képzéséhez.
Az Egyesületet a franciaországi Ecole Européenne de Psychothérapie Socio- et Somato-Analytique (a továbbiakban EEPSSA) képzésében résztvevő, vagy azt már befejezett szakemberek alapították 2007-ben, akik az elvégzett tréningek nyomán elköteleződtek a szomato-pszichoterápiás irányzat mellett.
Az EEPSSA képzésének filozófiája az emberi létélmény globalitásának, teljességének (francia szóhasználattal „plénarité”) bevonása a pszichoterápiás munkába, amit holantropikus (a kifejezés az egészet jelentő görög holos és az embert jelentő antropos szavak összevonásából származik) paradigmának is neveznek. Az EEPSSA integratív pszichoterápiás képzésének keretében a szomato-pszichoterápiás módszerek mellett a jelentősebb pszichoterápiás megközelítések is a tananyag részét képezik (pszichoanalitikus, kognitív-viselkedésterápiás és rendszerszemléleti modellek).
A képzés egyes – elsősorban test-orientált – módszerek mélyebb, sajátélmény szintű megtapasztalását biztosítja, más technikák esetében rövidebb módszerdemonstrációt kínál. Az elméleti felkészítés az integrativitás jegyében felvillantja a különböző iskolák, módszerek találkozási pontjait: bemutatja hogyan egészítik ki egymást ezek, különböző lelki zavarok esetén melyik megközelítés a legadekvátabb, illetve miként lehetséges a teljes embert (beleértve a testi és spirituális dimenziót is) bevonni a pszichoterápiás munkába.