A gondolat teremtő ereje “divatos” téma, nap mint nap halljuk, ahogy heves viták kereszttüzébe kerül. De bármit gondoljunk is, az vitathatatlan, hogy életünket a dolgokról alkotott meggyőződéseink, vélekedéseink alapvetően meghatározzák. Ezek a meggyőződések nagyrészt automatikusak, így hát a segítségükkel hozott döntéseink is azok – ez rendben  is van így. A mindennapok rutinjában nagy könnyebbséget jelent, ha vannak előre gyártott útjelzőink az életben való eligazodáshoz. De amikor valami váratlan dologgal találjuk magunkat szemben, előfordul, hogy a helyzet sikeres kezeléséhez másra, valami egészen új megközelítésre lenne szükségünk.

Bizony sokkoló hatású, mikor kiderül, hogy rákunk van. Rémültek vagyunk, kétségbeesettnek és elveszettnek érezzük magunkat. Mégis, azok, akik már farkasszemet néztek ezzel a rémmel és most itt vannak közöttünk egészségesen, azt üzenik, hogy van kiút. Az EGÉSZség helyreállításához jóval több eszközünk van, mint elsőre látszik. A gondolkodás is egy ilyen eszköz:  szerepet kap az egészségtudatos, testi-lelki önvédelemhez vezető szemléletváltásban. Szerepe van meggyőződéseink, belső képeink alakításában (képtelen vagyok rá, képes vagyok megcsinálni, képviselem magam), és így testi-lelki harmóniánk megtartásában is. A mostani alkalom ezeknek az összefüggéseknek a felismeréséhez kíván segítséget nyújtani.

Meghívott vendégünk: dr. Prezenszki Zsuzsa pszichiáter, pszichoonkológus, Simonton csoport vezető.