Április 15. szerda 17.00 – 18.30 óra

A biogazdálkodás szinte egyidős az emberiség történetével és csak a modern életvitel kialakulásával és a vegyszerek elterjedésével került háttérbe, míg kb. 100 évvel ezelőtt Németországban újraélesztették a vegyszermentes növény- és állattartás gyakorlatát, és azóta lassan, de folyamatosan egyre több ember igényli az így előállított élelmiszereket. A biogazdálkodás nem csupán szermaradékoktól mentes élelmet biztosít, hanem ezzel, illetve ezzel egyidejűleg négy alapelvet érvényesítve tölti be szerepét. Minden beavatkozás előtt mérlegelésre kerül, hogy vajon azok egybeesnek-e az alapelvekkel, amelyek a következők: a Környezet megóvás alapelve, a Gondosság alapelve, a Méltányosság alapelve és az Egészség alapelve.

Meghívott vendégünk: dr. Roszik Péter agrármérnök, címzetes egyetemi docens, a biotermelés elkötelezett szakembere, a magyarországi Biokontroll vezetője, a Magyar Biokultúra Szövetség alelnöke, aki ismeri a hazai biotermelőket, hiszen munkatársaival ő járja az országot és ellenőrzi a biotermesztési tevékenységet.

Részvételi díj 1000 Ft.

A téma iránt érdeklődőknek figyelmébe ajánljuk a biotermesztés gyakorlatával foglalkozó biofüzeteket: biokultura.org/hu/rss-feed/672-biokultura-ebook-sorozat-uj-resz